Kedves Olvasó!

Vida Veronikának hívnak és jelenleg jóga oktatónak készülök. Az idei év elején részben tanulmányi célból sikerült eljutnom Indiába. Utam során tudatosan kerestem olyan lehetőséget, amellyel segítséget nyújthatok az ottani mélyszegénységben élő gyermekeknek. Így kerültem kapcsolatba Somit KumarDutta-val, aki a SARASWATI EDUCATION CENTER vezetője Varanasiban. Ottlétem alatt volt szerencsém pár napot Somittal tölteni és lenyűgözött azzal az áldozatkészséggel, amelyet a gyermekekkel való törődésével, munkájával kapcsolatban tapasztaltam.

Somit jógát, ayurvédát, asztrológiát, zenét, különböző spirituális tudományokat, vegetáriánus ételek elkészítését, és nyelvet tanít. Elkötelezettsége saját szegény gyermekkorából fakad. Az általa vezetett központ 2004-ben jött létre különböző családi problémákkal küzdő, szegény, árva illetve az utcán és a nyomornegyedekben élő gyermekek részére. Fél évente felkutatja a segítségre szoruló gyermekeket, akiket aztán az általa alapított iskolában tanítani kezd. A világ minden tájáról érkező önkéntesek segítenek munkájukkal, adományokkal és ötleteikkel. Minden rászoruló gyermeket szeretettel fogadnak a központban.

Európaiként megdöbbentőek voltak számomra az Indiában tapasztalt életkörülmények, a rettenetes méretű szegénység, így elhatároztam, hogy hazatérésemet követően továbbra is segítséget szeretnék nyújtani valamilyen formában.

Ennek részeként készítettem el ezt a felhívást is, hogy minél több emberhez eljuthasson ez a kezdeményezés.

Kérem, hogy amennyiben felesleges ruha, játék, vagy bármilyen apróság, amely a szegény gyermekek részére hasznos lehet a rendelkezésére áll szíveskedjen eljuttatni részemre. A tárgyi adományokat továbbítom Somit részére.

Amennyiben esetleg pénzadománnyal szeretné támogatni a kezdeményezést, vagy bővebben érdekli a program, részletesen itt olvashat a központrólhttp://varanasiindiango.jimdo.com/

Amennyiben bármilyen formában lehetősége van segíteni, kérem, hogy tegye meg.


Köszönettel:

Elérhetőségeim:

 

 

 

 

Vida Veronika

E-mail:vivhaaa@gmail.comTelefon: +36 30/435-9181