Omogucavamo besplatnu edukaciju za siromasnu, ulicnu I napustenu djecu u  Varanasiju, India

 

Zapocet 2004 ovaj projekt se bavi siromasnom, ulicnom djecom I djecom iz slumova Varansija.

 

Svakih mjeseci idemo u potragu I pronalazimo ulicnu djecu i one koje zive na ulici.

Dovodimo ih na nas mjesto I osiguravamo im bolju edukaciju i krov nad glavom. Nasi volonteri i profesori pomazu nam  davajuci nam svoje vrijeme, skupljajuci sredstva I i davajuci nam ideje.

 

Dolaze  nam djeca jako siromasog imovinskog stanja, neka od te djece nemoaju krov nad glavom niti osnovna sredstva za zivot.

 

Neki od njih rade kao sluge I vec imaju problema sa ovisnostima.

U Indijskom se drustvu lose gleda na tu djecu jer su siromasa I needucirana. U proslosti nitko se nije previse trudio da im pomogne, zato sam ja zapoceo ovaj projekt zajedno sa volonterima.

 

Kako mozete pomoci?

Djeca dolaze , ujutro i navece da  bi dobili edukaciju za predmete kao sto su hindi, Engleski,  Matematika , znanost, generalno znanje. Pruzamo razne igre kako bi se povecalo samopouzdanje I samosvjest djeteta.

Imamo profesore koji pruzaju ove usluge,   a volonteri nekad pomazu svojim idejama. Razvija se prijateljski odnos s djecom kroz ucenje, jer mi vjerujemo da je takav pristup nabolji.

 

Ucimo ih Engleski u nadi da ce im to pomoci da im se razvije samopouzdanje.

Vjerujemo u to da su priroda I nas okolis su jako vazni za nasu buducnost, I zato je vazno da zdrav stav naspram okoline usadimo svakom djetetu.

 

Trudimo se pruziti im dobru edukaciju koja je vise prakticna, jer im se na nastavi pokusava uz sve ostalo usaditi I osnove socijalizacije I dobrog ponasanja. Organiziramo hranu za djecu, te im s vremena na vrijeme pokusavamo pruziti I neko posebno jelo.

 

Nas je glavni motto pomoci svakom djetetu da razvije do kraja svoje samopouzdanje,  kako bi jednog dana mogli stati na svoje noge.

 

U nasoj su skoli djeca osjecaju sretno I zbrinuto,  dajuci im ljubav I potporu koje obicno jedva dobiju od svojih roditelja. Takoder imamo zdravstveni program, osiguravajuci djeci doktora bar jednom mjesecno,  i davajuci im ljekove.

 

Buduci ciljevi

U buducnosti cilj nam je napraviti puno vecu skolu I skloniste u Varanasiju,  gdje bi jos puno djece moglo doci zivjeti I educirati se.

 

Zelja nam je i omoguciti treninge djeci koja bi im u buducnosti omogucila solidna radna mjesta…kao npr obrti I rukotvorine.  Zelja nam je pomoci djeci da otvore bankovne racune kako bi u buducnosti mogli skupljati novac za svoju buducu edukaciju. Zelja nam je omogucitit volonterima u cenrtru  prikladni smjestaj kako bi im omogucili da oni lakse pomognu nama.

 

Momentalno skupljamo novac za sve sto je potrebno kako bi projekt mogao rasti.

Kako mozete pomoci?

 

Tko god je zainteresiran za ovaj program moze postati volonter. Volonteri su pozvani da djele svoju strast I vjestine sa djecom. Postoji mogucnost volontiranja po danu, mjesecu ili sl..

 

Postoje neka pravila koje molimo svoje volontere da slijede:

 

-volonteru nije dopustanje konzumiranje droga

- volonter mora biti osoba koja je punoljetna

-volonter mora imati kopiju pasosa I vize

- volonter se mora prilagoditi regularnom tjeku posla

- volonter bi trebao naznaciti koliko dugo planira raditi

Donacije su isto jedan od oblika kojima mozete pomoci, ili se mozete pridruziti satovima yoge od kojih se isto donacijom pomaze obrazovanju djece.

 

( blog address- http://www.varanasivolunteer.blogspot.com  or E.mail- saraswati.yets@gmail.com) or What"s app Number 00919839105112